Simon Ludvigsson med boll. Foto: Dennis Andersson

Sedan bloggen sist uppdaterades har vi hunnit med två matcher. Först en 1-0-seger borta mot IFK Västerås, en vinst som blev vår sjunde raka. Det var en välspelad fotbollsmatch mot ett bra motstånd där vi lyckades ta över matchbilden i den andra halvleken och göra det matchavgörande målet genom Shadi Ibrahim.

Veckan därpå var det derby mot Arboga Södra. IP bjöd på strålande sol, säsongens hittills högsta publiksiffra (315 betalande) och… tyvärr också säsongens första förlust. Arboga vann med 4-1 och det känns surt att vi gör en mindre bra match just i ett derby på hemmaplan.

Efter en tung start med ett tidigt självmål jobbade vi oss in i matchen och hade en bra period i mitten av den första halvleken. Under den perioden fick vi en straff som Alen Dzanic slog in till 1-1.

Sen gör Arboga ett mål strax före halvtid och ett mål strax efter. Det går inte att komma ifrån att de har en klassforward i Rijad Babovic som vid 2-1 snor bollen och spelar fram till målet och sedan fixar straffen till 3-1. Men tajmingen var ju inget vidare sett med KFF-ögon och efter 3-1-målet tar vi oss aldrig tillbaka in i matchen.

Någon sa i omklädningsrummet att man bara vill spela nästa match på en gång för att ta revansch. Nu hinner det gå en vecka mellan derbyt mot Arboga och det stundande mot Kolsva — men revansch är vad vi spelar för.

På ett sätt gör nog också Kolsva det efter att ha förlorat mot FC Västerås med 3-0 i en match där flera spelare saknades på grund av skador och sjukdomar.

Det är något som har härjat även i vår trupp den senaste veckan. Listan börjar bli alltför lång. Räknade på träningen att vi har frågetecken på 12 spelare just nu. En handfull kan vi räkna bort helt, medan det finns hopp att några ska kunna friskna till inför derbyt.

En bred trupp har vi i vilket fall, så vi ska kunna ställa ett bra lag på benen.

Noterar också att Gideonsberg tagit över serieledningen från oss efter segrar mot Tortuna och Irsta. Gideonsberg har enligt rapporterna ett ungt och välorganiserat lag som imponerat stort i serieinledningen.

Nästa tisdag kommer de på besök på IP i vad som — om tabelläget står sig — blir en tidig seriefinal. Matchen spelas den 18 juni med start 19. Kan vara värt att boka in redan nu.

Men som sagt, först Vargheden och Kolsva.
Avspark onsdag 19.00, ses där!

Övrigt från fyran:
*Calle Fager blev utvisad för hands efter att ha stoppat bollen på mållinjen när Munktorp mötte Norrby. Det trots att han enligt uppgift kunde visa upp ett bollmärke mitt i bröstet… Surt att få rött kort, straff emot sig och en match avstängning på det.
*Målvakten Markus Salin räddade dock straffen, varpå Munktorp besegrade Norrby med 1-0 och sedan Oden med 2-1 och tog rejäla kliv uppåt i tabellen.
*I skytteligans topp sticker ett namn ut: Odens Daniel Sjödahl. Alla andra där uppe spelar för någon av toppklubbarna (Shadi och Alen från oss bland annat), men Oden ligger trea från slutet. Sjödahl har gjort tio av lagets 16 mål, och när vi mötte dem i premiären startade han som vänsterback…

/Björn Blomgren