Vissa spelare byter klubbar lika ofta som kalsonger kan det lätt uppfattas som. Vissa är mer trogna en klubb. Det sistnämnda alternativet var nog vanligare förr och sanningen är väl att kalsongerna byts oftare såvida man inte kallas kung-Conny.

”de är bara ute efter pengar” Är det verkligen så? Om vi börjar på den nivån vi spelar på så skulle jag med ganska stor säkerhet säga att det sällan är det största eller första motivet till att spelare byter klubbar oftare nu för tiden. Självklart finns det pengar inblandat hos vissa spelare i vissa klubbar. Man lägger dessutom ner mycket tid så om en ersättning finns att hämta så tackar nog ingen nej till detta.

I dagens hockeysverige så flyttar många spelare runt redan när det nalkas juniorspel i tron om att det bytet av klubb ska gynna spelaren. Har man tur så fungerar det men inte alltid. Utbudet av klubbar har faktiskt blivit sämre samtidigt som kraven på klubbar samt spelare har blivit större i takt med att hockey har utvecklats så påståenden som ”finns det inget klubbhjärta längre?” kanske stämmer.

Ser vi till Arboga så har vi knappt en handfull spelare med Arboga som moderklubb. Många har varit här förut och återvänt. Det är väl det närmaste den klassiska ”klubbhjärtat” vi kommer. Arboga har i många år levt på visionen när de lockar hit spelare att se till så spelare utvecklas och kan ta nästa steg. Antingen till en bättre hockeyettanklubb eller spel  högre serier. Anledningen till detta har ju varit att Arboga inte har den ekonomiska storleken eller de sportsliga framgångarna för att kunna arbeta på ett annat sätt än så.

Det är en stor konkurrens och en stor bredd bland spelare idag vilket gör att karriärsval är viktigt och aktuellt för att ta nästa kliv. Det kan vara att en tränare tilltalar dig, att en kompis spelare i laget eller att det sociala utanför hockeyn stämmer in.

Givetvis är det så att du själv har ett ansvar för din egna utveckling. Ibland kanske det finns en tendens till ett flyktbeteende i form av att ett klubbyte skulle göra att du får spela mer eller lyckas bättre.

Jag själv bröt kontraktet med Arboga för någon säsong sen just på grund av att det inte stämde och att jag behövde ett miljöombyte. Än idag ångrar jag inte det beslutet. Det fick det utfall jag precis ville ha. Komma bort från en vardag och ett mönster. Där alla hade en uppfattning om mig etc. Trots detta är jag tillbaka nu. Jag skulle vilja påstå att efter alla mina år i klubben så bankar mitt hjärta lite extra för Arboga.

Veckans:

Snackis: Fredagsbataljen i Beckers Glas Arena där vi drog det längsta strået mot Köping. Underbart!

Kingshit: Danne Eriksson som helt och hållet stängde igen mot ovan nämnda.

Floskel: den här veckan har (tyvärr) förvånansvärt många verkat medietränade.

Blunder: böteansvarig Sandström glömde själv att betala in böter och på så vis blev det en dubblering…

Sett och hört: lagom till att halva höstserien har gått brukar några spelare få någon fling på den nya hemorten. Årets upplaga verkar inte göra något undantag på detta.

Tips: mycket bra på bio just nu. Spelarna har varit på några besök här i dagarna. A star is born och Bohemian Rhapsody är värda att se.