Den här julen övergav man den tröttaste traditionen som fanns kvar i ens liv, nämligen Bingolotto den 23:e. Inte en dag för sent som man tog sitt förnuft till fånga och skippade fem timmars outhärdligt tråkig TV där man då och då får spela lite bingo och inte ens vara nära att vinna en ny lott. Nä, bästa uppesittarkvällen var den som TV KAK hade för typ 22 år sen där de satt och körde fingret i den lokala telefonkatalogen för att få fram vem de skulle ringa upp och låta tävla.

Jag kanske låter negativ mot Boga i den här bloggen så jag ska försöka förklara varför eftersom jag vet att jag har många med mig på samma känsla. Jag gillar alla människor inom föreningen väldigt mycket, oerhört sympatiska personer allihop. Bara ett exempel på en sådan är Monica i kiosken/entrén/överallt som måste vara oerhört betydelsefull för föreningen. Jag och Wilmer brukar mest hänga i entrén och kiosken när Sofie spelar match eftersom lillpojken inte direkt vill sitta still och där krävs det inte många minuter för att förstå vem det är som tar ansvar för typ allt runt omkring arrangemangen. Den här typen av människor får alldeles för lite cred. Utan dem skulle vi alla sitta och spela dataspel för det skulle inte gå att bedriva en förening utan dessa.

Det är just kollektivet, när alla inom föreningen IFK Arboga tillsammans eldar igång en känsla utåt som skriker att man tycker sig vara världens mest framgångsrika förening som vi i grannkommunen inte orkar med. Fram till nu har Boga varit lillebror och det gäller att jobba hårt för att det ska fortsätta vara så.

Det känns som att Köpingsinnebandyn står inför ganska viktiga vägval just nu:

Det var såklart ett uppsving intressemässigt när KIS och IBK möttes tre gånger förra säsongen men jag tror inte det är någon vidare framtid att vi ska göra det igen säsongen 2019/2020. Visst skulle vi i teorin kunna gå upp i ettan och IBK missa uppflyttning men det troliga är ju att båda lagen spelar i tvåan nästa säsong. Ska vi göra det som bittra konkurrenter så kommer ju ingen av föreningarna ha något med toppstriden att göra. April/maj blir förhoppningsvis riktigt spännande månader med olika möten om framtiden. Vi hade en ganska fin dialog mellan Köpingsföreningarna inför säsongen, som sen avtog lite. Dessa samtal bör fortsätta i vår!

Match mot serieledande Skälby imorgon. Jag har en känsla av att vi kommer framstå som ett ett gäng proppmätta semlor som legat på sofflocket hela julen (jag själv inräknad). Vi har dock haft ett par goa träningar här på sistone så vi får se hur väl vi kan utmana ett ungt och hungrigt Västeråslag i svårspelade S:t Ilian.

Tippar resten av helgens kvarvarande matcher (gick ju så bra sist):

Per Ols – Arboga

Viktig match vid olika streck. Jag tror att Daniel Snickars och comebackande Eric Hult med sin rutin leder Per Ols till seger, även om det garanterat kommer vara jämnt. 8-7.

Sala – Hallsta

Sala var starka i försvaret mot oss innan jul och Colléns återkomst i truppen var sååå viktig. Jag tror att Hallsta får svårt här mot ett starkt hemmalag även om de har spelat upp sig på sistone. Kan inte tänka mig att man legat i hårdträning i mellandagarna direkt. 9-5.

Örebro FBC – Tillberga

FBC har riktigt bra lirare i truppen och borde kunna vara en kandidat till division 1 om man bedriver seriös träning under våren. Det här vinner man nog då Tillberga verkar ha det tufft utanför länsgränsen. 10-7.

Lillån – Kungsör

Det går för fort för Kungsör när Lillån drar igång. Om Åhlberg spelar blir det säkert relativt jämnt men Lillån vinner. 11-7.

/Alex