Det krävs inga stora saker för att skapa fina upplevelser hos andra människor. I innebandytvåan känns det femstjärnigt att man vid ankomst till hallen blir välkomnad av en trevlig matchvärd, visad till omklädningsrummet där vår klubblogga hänger prydligt på dörren och dessutom blir bjuden på en fin ledarkaffe. Fin gest av IBK Hallstas matchansvariga och också väldigt väl genomfört arrangemang med ett snyggt intro, proffsig speaker och matchens-lirare-priser i bägge lagen. Större än så behöver det inte vara. Att man sedan har ett herrlag som enligt uppgift inte pallar att komma ner och träna i veckorna tycker jag är synd mot dem som ställer upp på allt det där runt omkring.

Efter den fina starten med trevligt bemötande så skulle det hela också bli en lyckad lördag rent spelmässigt. Eller nja, spelmässigt vet jag inte om det var skitbra egentligen men vi skulle åka hem med tre poäng och det är väl det som räknas. Våra ledare fick sig en vänskaplig känga efteråt från en av motståndartränarna som sa att vi har en hel del att jobba på försvarsmässigt. Även om jag sällan hört någon skjuta sig själv mer i foten än via just den kommentaren (Hallsta har släppt in 16 mål mer än det lag som släppt in näst mest) så hade han tyvärr även en poäng i det han sa. Vi vann mot en ganska trött tabelljumbo med 13-7 men om det inte vore för att vi stulit deras keeper till den här säsongen kunde det gott och väl ha varit omvända siffror. Vi hade ganska stora bekymmer med många delar av vårt försvarsspel, vilket såklart är lätt oroande, men mycket var ju också positivt: vi gjorde till exempel 13 mål och även om Norman stod för en standardinsats och smällde dit sex av dem så kan vi konstatera att sex av nio forwards i matchen noterades för minst en kasse. Även målvaktsspelet med Ilja och Jeppe har varit lysande på sistone där bägge gjort strålande insatser och som sagt inget undantag i denna match. Såna saker är viktiga om vi vill vara med långt fram den här säsongen.

För fyra veckor sedan träffade man innebandyförståsigpåare här och där i hallarna som pratade om vilka vi skulle satsa på att ha efter oss i tabellen för att hänga kvar. Igår fick jag frågan om vi siktar på att ta oss till division 1. Det går fort när man har kul – något vi verkligen haft den senaste månaden. Fyra raka segrar har fört vår gulsvarta förening upp på en fin fjärdeplacering där det inte skiljer mer än en pinne till serieledarna. Riktigt kul att vara KIS:are just nu!

Övrigt från helgen:

Att man är och varit en innebandynörd bra många år nu är knappast någonting att försöka förneka. Efter söndagens eskapader börjar jag fundera på om det inte är dags att uppgradera titeln till ”innebandyidiot”:

  • Avfärd 07.45 från parkeringen på Östra Långgatan (detta efter cirka fyra timmars sömn).
  • Match 10.30 med division 4-laget där vi efter en heroisk insats tyvärr fick se oss besegrade med 9-8 mot team Patrik Ohlsson (Sala IBF).
  • Publik på Sala Silverstadens division 2-match mot Lindesberg klockan 13.00.
  • Sedan anlände ingen mindre än min underbara fru och min älskade son, varpå man försökte underhålla den lilla busungen mellan 14.30-18.30 i Sala Sporthall medan frugan lirade match med sitt Arboga och sedan tog en ”snabbdusch” på 45 minuter.
  • Ankomst till Köping igen vid 19.30. Snabbt stopp på Max för att få i sig nåt i magen. En matglad och supersnäll liten Wilmer doppade ett av sina pommes i dippsåsen och sträckte fram till sin pappa, som helt dimmig efter en brutal innebandyhelg lyckades missbedöma och bita stackaren i fingret så han började störtböla därinne. Där och då var det bara att åka hem och lägga sig.

Idag satt jag, Jonas och Tintin i KIS-stugan fram till 21.30 och bland mycket annat diskuterade vi hur innebandykartan kan tänkas se ut om fem år. Ingen av oss hade väl direkt svaret men man kan lugnt konstatera att det finns väldigt många olika scenarion i och med att vi inte har någon självklar etta, varken i länet eller här i KAK-regionen. Det blir en spännande tid framöver.

Avslutar detta inlägg med uppmaningen att boka in 29:e december klockan 17.00 i era kalendrar redan nu. Då kommer vi att ha en minnesmatch för Nisse i KB-hallen.

/Alex