Sådär, nu var det klart. Det blir kvalspel för oss.

Hellström-gate är avklarat och vi blir av med poängen.

 

Jag har varit inne på det tidigare. Trots att alla 47 klubbar i hockeyettan har en överenskommelse att inte anmäla spelare privat så har Sura frångått detta och brutit överenskommelsen när de anmälde Hellström. Jag anser att det är där som man känner att fair-play är borta. Absolut, Hellström sätter en tackling som uppenbarligen renderar till en 2+10 vilket tyder på att den är ojuste men att det inte ens är game misconduct från början eller liknande anser jag gör det ännu mer till en cirkus.

Man kan tycka vad man vill om att Sura i ett senare skede lägger in en protest. Beslutet är taget och anser ett lag att det andra har gjort något felaktigt så har jag en större förståelse för det än anmälan i sig. Det som är surt dock är att framför allt disciplinnämnd har gjort – inte bara ett utan två misstag vilket gör att Arboga feltolkar domen och spelar Hellström.

Sen är ju frågan vad Surahammar vinner på protesten. Här kan man bara spekulera. De kanske vill ha närmare matcher i kvalserien som de i princip var klara för i det här läget. En följd av detta kan ju vara att de får åka till Munkfors i tre timmar nästa säsong istället för att ha derby mot Arboga. Så speciellt långsiktigt var ju inte tänket.

Nu ska ju detta inte ske. Vi ska med alla medel se till att vi klarar kvalserien och spelar i hockeyettan nästa år. Känns som att karman kommer vara på vår sida. Vi ser detta som ren och skär tändvätska. Kanske ett bra förslag att sätta upp några hatiska bilder som påminnelse vilka som varit med och spökat för oss kring detta i omklädningsrummet, överbevisa för dem vad Arboga går för och knyta näven en månad till!? Vilka vi får med oss till ettan nästa år, som är vårt mål – är mindre viktigt anser vi efter detta.