Då var grundserien avklarad. 22 matcher är spelade och vi har en slutlig tabell.

Här kommer en summering av serien.

 

Vi slutar på plats sex i tabellen efter ett dramatiskt slutskede. Med minsta löjliga marginal så missar vi tyvärr allettan på antal gjorda mål. Den tomheten och bitterheten som var i onsdags kunde man nästan ta på efter matchen. Dock med någon dags eftertänksamhet så inser vi att det inte var där och då vi förlorade en topp fem placering.

Med små medel och nästan helt ny trupp visste nog inte någon vad man kunde förvänta sig av det här laget. Men med ett tydligt grundspel, ett bra driv och en bra mix i laget har vi ändå presenterat bra. Det har varit extra tydligt i matcher där vi i stora delar gjort vad vi kommit överens om. Där har vi vunnit på förhand svåra matcher, tävlat mot topplag så som Tranås och Mariestad.

Vi har haft några dalar då vi inte kommit upp i nivå så som Malung borta och Grums hemma. Sådana matcher bör vi prestera bättre för att få med oss resultaten. Det som varit tydligt där är att antingen har inte närvaron varit där hos alla spelare eller så har vi inte följt vårt grundspel tillräckligt bra.

Vi kan konstatera att detta är en bra grupp, ett ungt och hungrigt lag som växer in i kostymen allt mer. Vi har fortfarande saker att arbeta med i gruppen och spelet. Konstigt vore det ju annars.

Vi har ett material som är en bra mix av poängspelare i Kovalonok, Semjonovs och Linnarud. Hårt arbetande spelare så som Erkers, Blomdahl och Onsmar. Samt stabila pjäser i Vaakanainen och Kaijser. Skulle jag nämna alla spelare och ledare skulle detta inlägg bli alldeles för långt. Alla har bidragit på sitt vis och förhoppningen och förväntan är att det ska fortsätta – och bli tydligare samt bättre!

Nu går vi in ingen period där vi kommer dels träna hårt, men också fila på detaljer. Utvecklas som grupp och komma ihop inför stundande vårserie blir också viktigt.

Slutligen vill vi tacka de som engagerat sig runt Arboga under hösten, samt publik som kommit och tittat. Nu blickar vi framåt mot en bra vårsäsong och hoppas att vi kan bli bättre och att stödet fortsätter att utvecklas.

Veckans:

Snackis: tåls at ta upp igen, snopet att missa allettan med ett måls marginal

Kingshit: personen vill vara anonym men det var en som presterade lite extra bra på julbordet med laget!

Sett och hört: Roman var inte nådig med sitt julrim mot Eddie på julklappsutdelningen

Tips: nu kan man kommentera under inläggen. Kom gärna med åsikter, tankar och idéer.