Inför säsongen fick vi spelare en hemläxa att skriva upp våra mål med hockeyn.

De flesta var inte nöjda med spel i hockeyettan utan hade större drömmar än så.

 

Ungefär fem år gammal. Börjar som bambi på hal is och snart utvecklas en stort intresse för hockeyn. Alla i dagens arboga har lagt ner både hjärta och tid på hockeyn genom åren. Jag skulle vilja påstå att alla har eller har haft drömmar att slå igenom stort och siktat mot skyarna inom hockeyn.

Många spelare kommer från mindre klubbar. Antingen har de utvecklats där i lugn och ro för att nu spela i hockeyettan. Andra i laget har flyttat och spelat i stora elitklubbar inom juniorhockeyn på den allra högsta nivån men trots det spelar i samma lag och på samma nivå som ovan nämnda.

TV-pucken. Det första tecknet på om du är med i matchen eller ej. Här får du synas och höras inför kommande hockeygymnasium. En spelare sägs vara i sin prime vid närmare 30 års ålder. Ungefär dubbelt så gammal än vad man är i denna turnering. Tyvärr sållas många spelare bort inför gymnasium här. Vissa lägger till och med av. Trots det tycker inte jag man ska lägga ner turneringen utan istället se till så spelare, föräldrar och ledare inser att detta inte är något som avgör din karriär.

Några få spelare leverera bra i högsta juniorserierna och får chansen i a-lag på allsvensk eller SHL-nivå. Andra tar vägen via hockeyettan. Hockeyettan i sin tur är en väldigt bred serie med många spelare. Här ”fastnar” vissa spelare hela sin karriär medan några spelare utvecklas och avancerar i systemet.

Det är kul att se att de två högsta serierna har fått upp ögonen för hockeyettan. Bara i år har tre i vårt lag fått chansen högre upp. Johansson och Kaijser i SHL. Kovalonok i allsvenskan.

Ovan nämna Johansson spelade inte tv-pucken. Han lirade visserligen i Örebros juniorer på elitnivå men sen dess har han ”bara” huserat i hockeyettan fram till nu. Han har spelat fler SHL-matcher i år än matcher med oss.

Tänkt vilka olika vägar man kan ta inom idrotten. Lägger man ner tiden och arbetet samt behåller glöden så kan det bli en lika häftig resa som för några i vårt lag framöver.

    Veckans:

Snackis: Utan att låta tjatig…steckstriden kring allettan. Detta blir en följetång in i sista omgången.

Kingshit: Mycket Albin nu men det är han värd efter att ha gjort sitt första mål med Malmö. Där snackar vi king! Dessutom klar för Pantern vilket vi tycker är roligt.

Floskel: Sandström återigen. Fick frågan m han gillade kyckling eller kotlett. Svaret? Vad är kotlett för något?

Blunder: Matchen mot Malung. Under all kritik. Nu måste vi studsa upp!

Sett och hört: Många fribiljetter delades ut när A-laget stod på stan förra helgen. Vi hoppas på bra uppslutning och stöd mot Skövde på lördag 15.00

Tips: Skriv gärna till oss på instagram vad ni vill läsa här på bloggen. @arbogahockeyalag