Bestulna på ännu en träning den här veckan när basketen hade match. Det är dessutom så knökfullt med tider i KB och Ullvi i veckorna att det är omöjligt att lyckas få en annan tid vid dessa situationer. Jag menar såklart inte att basketen ska spela sina matcher nån annanstans men hela grejen är lite frustrerande.

Bara ett innebandypass den här veckan med andra ord – det vinner man inga serier på. Inte blev man direkt nöjdare när vi kom till Elund i torsdags för att köra fys och det första man möts av är 50 ungar som ockuperat hallen och sjunger ”när nätterna blir långa och kölden sätter in..” till sina föräldrars stora jubel. Inte direkt läge att börja argumentera om vem som skulle vara i hallen så vi fick dra till KB-hallens entré och köra vårt pass. Dags att ringa in lite arbetssamma polacker så att hallbygget på Krillan blir klart snart!

Vad ska man tro om morgondagens match mot Örebro FBC då? Senast vi möttes för ett par månader sen så lirades det typ bara anfallsspel och matchen slutade 10-11 i sudden. Värt att nämna från det mötet är att bägge lagen hade varsin sexmålsskytt där både Norman och Örebros Daniel Andersson roade sig med att leka med respektive motståndarförsvar. FBC får gärna spela med samma otajmade defensiv som då men jag hoppas att vi kan leverera lite bättre plast den här gången.

Frugan kan intyga att jag är en oerhört vass tippare så jag ger mig på att försöka förutspå söndagens tre övriga matcher i serien. Vår egen vågar jag mig inte på:

Skälby-Kungsör

Miljövänlig match med tanke på att det knappast lär behövas mer än en bil från Kungsör för att få med sig alla spelare som inte redan bor i Västerås. Skälby har hög intensitet i sitt spel så om inte Åhlberg gör 12 pinnar tror jag att ett ganska otränat KIBK får en tung eftermiddag.  Jag tippar 14-7.

Sala-Arboga

Collén verkar fortfarande vara avstängd så det gör ju inte att man direkt tror mer på ett formsvagt Sala. Dock är Wallén tillbaka i truppen och även om formen troligtvis är rätt kass så är det ändå ett riktigt vasst vapen att slänga in i det här läget. Oavsett hur matchen slutar så kommer hemmaföreningen garanterat göra en brakvinst på arrangemanget med tanke på att man har seriens i särklass dyraste inträde och att den trogna skaran tända Bogasupportrar inte skulle missa en match om den så spelades i Kina. Jag vet inte om jag tror eller hoppas detta men det känns som att Boga kommer tro att man är kungar nu och gå på en rejäl nit. Tippar 9-5 till hemmalaget.

Lillån-Tillberga

Tillberga har halkat efter ordentligt i tabellen men laget är stabilt och borde kunna utmana i en sån här match. Får Lillån igång sitt stabila maskineri i anfallszonen som de hade mot oss så blir det tufft för ”Roosters” att rå på ungdomarna men jag har en känsla som säger mig att just Lillån kan vara ett lag som passar gästerna rätt bra. Jag sticker ut hakan och tippar 6-7.

Återkommer efter morgondagens match. Förlorar vi så ska jag väl sitta hemma och sura i ett par dagar först men vinner vi kan det nog bli ett nytt inlägg redan imorgon kväll. God natt!

/Alex