Foto: Dennis Andersson

Vilket vackert ord, seriepremiär!

På många sätt är det årets bästa dag. Vintern är över, det är ljust ute när man tränar om kvällarna. Efter att ha legat i vinterdvala återvänder fotbollen. Träningsmatcher i all ära, men det är en helt annan sak att spela om poäng.

För en fotbollsälskare kan det jämföras med julafton. En speciell dag som man får vänta länge på — men som dyker upp punktligt varje år. Lagen ömsar skinn över vintern. Några spelare försvinner, nya tar plats och kanske tar något stjärnskott snart chansen och blommar ut. Spänd förväntan ligger i luften…

…och mot all denna poetiska bakgrund lurar alltid risken att premiären serverar en rak höger i solar plexus.

Det var precis vad som hände förra året. Förlust 0-2 mot Assyriska på bortaplan. Vi missar straff. Martin Sjölund kommer fri, men sträcker sig i skottögonblicket. Vi har bud på 1-1, och så kommer en kalldusch från ingenstans. Det är de bilderna som satt sig på näthinnan.

Men det var då. I årets premiär möter vi IK Oden från Västerås. Ett lag som säkerligen har kastat om en del sedan i fjol. När vi mötte dem förra året satsade de på ett kompakt försvarsspel, ligga lågt och kontra snabbt med bröderna Ängerfors (Morgan och Mårten) på topp. Ängerfors-bröderna har lämnat för BK 30, så vi stöter på dem senare under säsongen.

Årets KFF bygger vidare på det 4-3-3-baserade grundspel vi satte under förra säsongen och mycket kommer att gå att känna igen. Vi har tappat Said Hassan till AFC Eskilstuna och Blend Sheikho saknas på grund av en knäskada. In i truppen har fem nyförvärv tillkommit:

*Vilgot Whern, back. Egen produkt född -02, återvänder från Skiljebo.
*Elis Lundkvist, mittfältare. Egen produkt född -02, även han tillbaka från Skiljebo.
*Tobias Larsson, mittfältare. Ny från FK Bosna.
*Filip Hofstad, målvakt. Ny från Arboga Södra.
*Erick Dominguez, mittfältare. Ny från Arboga Södra.

Vi har förberett oss bra de senaste veckorna och laget känns redo för premiär. I genrepet slog vi division 5-laget Hallstahammar med 9-0. Premiären spelas på Ekbacken i Arboga då IP inte är spelbar. Avspark lördag klockan 15.

Övrigt:
* Klara segrar i onsdagens premiärmatcher för Irsta, Arboga Södra och IFK Västerås. Även om det är tidigt att dra några slutsatser tror jag det är tre lag som kommer vara med i toppstriden under säsongen.
* Arboga Södra lockade 77 åskådare till sin premiär. Ta er till Ekbacken, så ser vi till att slå den siffran på deras hemmaplan 🙂

/Björn Blomgren