Det är en speciell känsla att åka till Arboga en tisdag och veta att konstgräset är i bra skick. Vi behöver inte oroa oss för att spelare halkar och skadar sig redan innan de hinner gå ut på plan. Förväntningarna på träningen stiger och glädjen i spelarnas ögon över att äntligen få göra en riktig fotbollsaktion i högsta fart är ovärderlig.

Förra veckan var en godkänd träningsvecka. Om inte materialcheferna Dennis och Ola hade glömt västarna i Köping när vi var på plats i Kungsör för att träna hade betyget blivit ett VG.

I söndags spelade vi säsongens första match. Vi åkte till Örebro för att träningsspela mot FC Scandinavian Örebro och vann med 4-3. Innan matchen var tanken att ingen spelare skulle spela mer än 45 minuter. Fyra magsjuka spelare, fyra skador och sjuka barn gjorde att sju spelare fick spela 90 minuter.

Under första halvlek är vi ett väldigt långt lag eftersom vi har fel avstånd mellan och inom lagdelarna. Det gör att Scandinavian lyckas kvittera till 1-1 genom en vacker offensiv omställning där de vinner boll i eget straffområde och fyra passningar senare skapar en målchans som de förvaltar på bästa sätt. När första halvlek är slut står det 2-2. I andra är vi mer kompakta och offensivt skapar vi fem heta målchanser men lyckas bara göra mål på två utav de. Känslan är, utan att ha sett matchen i efterhand, att vi är ett bättre fotbollslag än motståndarna sett över 90 minuter. Vi har mycket att jobba på, vi är långt ifrån redo, men vi fick också ett kvitto på att grunden vi byggt upp under förra året är stabilt och nåt vi ska bygga vidare på.

Nyförvärvet Tobias Larsson gjorde en bra debut. Framförallt visar han att han är en ledare, en spelare som tar plats men gör det för att laget ska bli bättre. Han spelade oftast på ett eller två tillslag och strävade efter att spela bollen framåt, gärna igenom en eller flera lagdelar.

16-årige Vilgot Whern debuterar i A-laget och imponerar med sin fysik i 90 minuter.

I truppen fanns också en provspelare med som imponerade med sitt passningsspel, bollbehandling och snabba fötter. En spelartyp som jag tror kan passa utmärkt i KFF och sättet vi spelar fotboll på.

Abdifatah gjorde comeback efter nästan ett år utanför fotbollsplanen och var ett ständigt hot i djupled. Abdi kommer springa ifrån många försvarare under säsongen.

Under veckan tränar vi på som vanligt och på lördag spelar vi mot Ärla IF i Eskilstuna. Min tanke är att vi under veckan ska jobba in en ny formation som vi ska prova på lördag mot Ärla IF och därefter utvärdera.

Måndag: återhämtning i Nyckelbergshallen
Tisdag: spel i olika former på Arbogas konstgräs där pinnar står på spel
Torsdag: Centralvallen Kungsör, stort spel 10 vs 10 med fokus på taktik och mindre spel 4 vs 4 där fokus ligger på fotbollskondition

Ola har lovat att aldrig mer glömma västar.

 

//Armin