Kevin Ahlbäck, läcker som få. Passar bättre in i Paradise Hotel än på Vargheden?

 

Det blev en förlust i senaste träningsmatchen mot Malmköpings IF. Vi hade två provspelare från Sydamerika, en högerback och en central mittfältare, som båda fick starta matchen. Högerbacken var snabb och följsam i försvarsspelet samtidigt som han ville följa med upp i alla anfall.  Han skulle vara intressant att se i fler träningar och matcher men vi anser ändå att vi har minst en spelare som är vassare på den positionen och väljer att inte gå vidare. Mittfältaren var en typsik sydamerikansk 10:a, van att göra vad han vill och alla andra i laget skulle anpassa sig efter honom och hans beslut. Inga nya sydamerikaner på IP den här gången men vi lovar samba ändå.

Vi är bättre på att spela fotboll mellan straffområdena men som alla vet så avgörs fotbollsmatcher just i straffområdet och mot Malmköping saknade vi beslutsamhet i både offensivt och defensivt straffområde. Något vi har jobbat på under veckan. Förlust med 5-2 och såhär fyra dagar senare har jag fortfarande inte fått några avgångskrav. Nästan så att folk börjar undra vilken hake jag har på styrelsen.

Nu på lördag möter vi Lillån IF från Örebro. Vi spelar i Arboga kl. 15. Ett division 4 lag som enligt tränaren Dragan är ”dubbelt så bra från förra säsongen”. Det blir en tuff match!

Spelare som med säkerhet missar lördagens match:

Alen – på smekmånad i Maldiverna

Admir – befinner sig i Bosnien för att se på fotboll

Olle – jobb

Dominguez – jobb

Abdifatah – jobb

Falck – sjuk

Spelare som troligtvis missar lördagens match:

Anndré Myrelid – sjuk

Sjölund – sjuk

  • Blend Sheiko, en av division fyras allra bästa spelare och våran kapten, kommer med stor sannolikhet att missa stora delar av säsongen. Blend åkte på en vårdslös tackling under derbyt mot Kolsva förra säsongen och blev allvarligt knäskadad. Efter flera månaders rehabträning bestämde sig Blend för att träna med boll igen och comebacken skedde i tisdags. Direkt efter uppvärmningen åkte han på ett bakslag när han under en spelövning vred till knät och fick halta av planen. Ett stort avbräck för oss i jakten på en topplacering i serien!
  • På tal om Kolsva IF. Min gode vän Kevin Ahlbäck är ny huvudtränare i laget. Grattis Kolsva! Kevin är en sann ”bror” och en inspirationskälla för många unga killar i KAK när det gäller raggningsmetoder. Han har redan börjat prata om första derbyt mellan oss och skickat indikationer på att Kolsva blir ett offensivt balanserat lag med stort bollinnehav. Vi får se. Jag tror på succé!
  • För mig som tränare är det en självklarhet att scouta motståndarna och att analysera matcherna. I brist på tid att åka ut och se flera motståndare live så har jag under förra säsongen varit extremt tacksam att Fancloud ofta har varit på plats och sänt matcherna live som man i efterhand kunde se på Youtube. Nu har vi i KFF beställt en VEO-kamera ( https://www.veo.co ) som gör att vi på ett väldigt enkelt sett, utan kameraman, kan spela in våra matcher och träningar för att kunna analysera oss och motståndarna. I mitt nästa inlägg kommer jag att skriva om vad jag fokuserar på när jag gör en analys. Håll utkik!

Vi ses på lördag i Arboga!

/ Armin