Kvalserien är igång. I skrivande

stund är två matcher avklarade

och vi gör oss redo för tredje

bataljen mot Strömsbro.

 

Första matchen var mot Hallsta borta. En klassisk premiär där det syntes att vi inte spelat match på drygt två och en halv vecka. Hallsta däremot har varit mitt uppe i brinnande play-off. Vi blev lite tagna på sängen trots att vi pratat igenom scenarion och hur vi skulle tackla starten. Spelet utan puck var passivt, spelet med puck lite kantigt. Trots detta så fungerade vår offensiv. Målen rullade in men vi var för ihåliga bakåt. Vi tycker ändå att detta var ett bra kvitto på vad som krävs och vad vi behöver tänka på och förbättra fortsättningsvis.

Suramatchen på hemmaplan. Vart ska jag börja? En riktigt medioker förstaperiod av oss där vi tävlar alldeles för dåligt. Sura vinner kamperna och vi är steget efter. Där sätts tonen för resterande del av matchen. Vi måste komma ihop som grupp, vara ödmjuka och jobba arslet av oss oavsett motstånd i den här serien.

Sura gör en bra match, är effektiva i bland annat powerplay. Vi måste upp i specialteam överlag. Städa och vara rejäla i egen zon för att sedan kunna spela anfallshockey och hota mot mål.

Kvalserien har inte börjat tillräckligt bra helt enkelt. Klart att det ringer varningssignaler men man ska heller inte gräva ner sig och tycka synd om sig själva. Vi ska inte måla fan på väggen utan ta oss samman. Serien är bara i sin början men vi måste samtidigt förbättra många punkter så vi både prestationsmässigt och resultatmässigt höjer oss.

Nu väntar Strömsbro. Ett lag som vann sin första match klart mot Munkfors. Strömsbro leds av en bra förstafemma som är inblandade i det mesta. Deras andra match vann de också.

Viktigt mot Strömsbro är att vi fortsätter sätta vårat grundspel där vi är tydliga och rejäla i egen zon. Arbetsmoralen och inställning är A och O med start här.  Vi måste spela en snabb hockey och flytta puck för att skapa oreda. Troligen är ett sådant spel en större utmaning för Strömsbro som antagligen inte mött detta lika mycket i sin tidigare serie. Vi ska främst fokusera på vårt spel men ändå vara ödmjuka till att exemplevis stänga ner deras förstafemma.

Som ni märker avlöser matcherna varandra och det kan uppdateras hej vilt här kring vart och en av dem. Nu fortsätter vi fighten kring att säkra kontraktet till hockeyettan kommande år!

Veckans:

Kingshit: bomberna från blå! Många mål kom från backarna mot Hallsta. Klassiska mål där det var krig framför kassen.

Blunder: Vi råkade göra klubborna strömförande den första biten av matchen mot Hallsta. Nu är vi inne i matchtempo och klubban samt pucken är vår vän igen.

Måste: en titt i spegeln på oss spelare. Nu är det krig i tre veckor!