”Är vi en av få sporter som värmer upp innan uppvärmningen?”

Matcherna avlöser varandra den här tiden på året. Vad passar

då bättre än att prata lite om det som händer utanför isen?

 

Matchstart 19.00. Vad händer innan dess? Vi har samling 2 timmar innan match. Många spelare brukar ramla in tidigare än så. Det mixtras med klubbor, kaffe dricks i mängder och diskussionerna om allt annat än hockey hinns med innan lagmötet. De flesta har relativt ordnade rutiner. Man tejpar klubborna på ett visst sätt, ser till att slipningen är som den ska och man roffar åt sig lite bananer och tejp innan det tar slut.

När klockan väl har slagit 17.00 så sitter alla på sina platser och tränarna kommer in. Laget dras, några punkter för dagen – ca 3-5 som vi ska fokusera på och efter det sätter man sig femvis och pratar olika spelmoment. Sist kvar i omklädningsrummet brukar pp-formationerna sitter och dra linjer hit och dit på tavlan.

En halvtimme senare har majoriteten börjat gå in i sin egen bubbla med en specifik uppvärmningen eller tvånuddsspel. Mer eller mindre alla gör någon form av uppvärmning på egen hand.

Runt 18.00 kickar musiken igång och spelare börjar byta om inför den stundande isvärmningen mellan 18.20-18.40. Där ute har vi bestämda övningar om moment vi tar oss igenom för att komma igång och vara förberedda på match. De som styr uppvärmningen är i regler kaptener samt målvakt.

Efter avslutad isvärming är det dags att samla tankarna och göra de sista förberedelserna. Oftast är det ganska lugnt och tyst i omklädningsrummet så här dags. Någon ( inklusive mig själv) drar några väl valda klyschor kring matchen. Tränarna kommer in på slutet och drar några sista kloka ord innan vi samlar oss och drar en ramsa.

Av rester för spelare i laget så väljer jag tyvärr inte att gå in på specifika detaljer, rutiner och ticks som de flesta har. Ett tips är dock att följa någon på en isvärmning så har man snart koll på hur den spelaren agerar.

Veckans:

Kingshit: Utnämner mig själv tillsammans med Alfons Fallqvist som hoppade in i sista sekund som domare för ett ungomdslag. Ryktet på stan säger att de är mer än nöjda med domarinsatsen.

Snackis: Hellström fick hela fyra matchers avstängning för en tackling mot Sura, surt!

Blunder: Linnarud skulle göra en Klarström och kapa frisyrer. Ångra sig halvvägs och resten är historia…

Tips: Soffan kan ni sitta i ungefär sex dagar i veckan. Se till att ha lite omväxling. Ta er till hallen vid hemmamatch för bövelen. Vi behöver ert stöd!!