Köping FF tog sin tredje raka seger förra veckan på IP när vi besegrade FC Västerås IF med 5-4. Vi hade en stabil 3-0 ledning efter 45 minuter. I halvtid pratar vi om att fortsätta spela med ett högt bolltempo och göra 4-0 innan vi spelar av matchen. Fem minuter in i andra halvlek dribblar Abdiboqor förbi två spelare på högerkanten och tar sig in i straffområdet. Med ett stenhårt skott sätter han bollen i vänstra krysset. 4-0 och nu skulle vi ”bara” kontrollera matchen genom att äga bollen, något vi gjorde bra i matchen innan då vi mötte Tortuna SK.

Det kändes som att vi hade kontroll på matchen men det skulle visa sig att den känslan var fel.

Matchminut 65: 

4-1 på en hörna där vi missar markering på tre spelare.

Matchminut 70: 

4-2! Ett självmål. Även där är vi väldigt passiva i situationen innan målet där deras spelare i ytterzon tar sig förbi två KFF-spelare väldigt enkelt och slår ett fint inlägg. 

Matchminut 73: 

4-3 är ett snyggt fotbollsmål. Mittbacken Goran Safari gör en brytpassning till en mittfältare som hade intagit en position mellan vår backlinje och mittfält. Mittfältaren spelar ut bollen till ytterzon och ett inlägg senare mot bortre stolpe nickar forwarden in 4-3. Här är vi helt obalanserade och har hela 7 spelare på väg framåt när vi förlorar bollen.

Matchminut 88: 

Straff och 4-4! Linjemannen som vinkade säger att ”någon” i vårt lag tar strypgrepp på en av deras spelare och slänger honom i marken. Inget utav det linjemannen säger ser jag när jag tittar på matchen i efterhand på datorn hemma.

Matchminut 91: 

5-4 på straff av Shadi efter en solklar hands i straffområdet.

En härlig match att se på som åskådare, kan jag tänka mig. Men för mig som tränare var det ett rent helvete och insatsen av mina spelare sista 25 minuterna var bedrövlig. Min uppfattning är att vi går ifrån tänket ”laget före jaget” efter 4-0. I ett sånt läge måste alla beslut tas baserat på lagets bästa. Hade vi haft det tänket så hade den här matchen kunnat sluta tvåsiffrigt till oss. Det är jag helt övertygad om – för så dominanta var vi i 65 minuter.

Imorgon, onsdag 8/5, åker vill till Norrby utanför Sala för en extremt svår bortamatch mot nykomlingen Norrby SK. I NSK finns skyttekungen Eric Boström med nummer 9 på ryggen som under förra säsongen i division 5 stod för 50 mål. En annan spelare vi kommer att behöva se upp med är mittfältaren Adam Funk som även han är vital för NSK. Underlaget kommer inte att vara bra, planen är kort och trång. Vi behöver fokusera på oss själva och det vi kan påverka. Imorgon kommer vi inte att få något gratis!

Mot 3 poäng. Forza KFF!

//Armin