Detta inlägg innehåller lite innebandytugg längre ner men jag tänkte börja med att återberätta hur en riktigt fin kväll framför TV:n kan se ut:

Klockan slog precis 00.00 här hemma på Östra Långgatan. Undertecknad bedriver nedvarvning efter att man tillsammans med den trogne vapendragaren Chrille Jansson precis har tagit sig igenom den vildaste av fotbollsmatcher på tv.

Mitt halvtjeckiska ursprung och det faktum att gammelfarmors gamla lägenhet, som numera ägs av mor och far, ligger precis bredvid Slavia Prags hemmaarena har gjort att man med åren blivit ett hardcore-fan till klubben. Ikväll var det returmöte mot Sevilla i Europa Leagues åttondelsfinal med förutsättningarna att det stod 2-2 inför matchen. Efter 90 briljanta minuter från bägge lagen var ställningen 2-2 även idag, vilket betydde förlängning och total nervositet här hemma i soffan. 

Sevilla nickade tidigt in 2-3. Besvikelsen var enorm när det i och med UEFAs tramsregler med bortamål i förlängning innebar att Slavia nu var tvungna att göra två baljor för att gå vidare.

Ny taktik: lyft och forcera med allt och alla i straffområdet. Efter just en lyftning och en del rättstudsar så borrade vi in 3-3 ganska snabbt och det dök upp lite hopp igen.

Samma taktik, samma upplägg, samma forcering deluxe sattes in för att ta den rödvita uppstickarklubben med massor av kinesiska pengar vidare till kvartsfinal. Problemet var att inlägg efter inlägg togs omhand av spanska försvarare och rensades undan. STOR frustration över att klockan tickade och minut 120 närmade sig med ruskigt snabba steg samtidigt som Sevilla låg i gräset och låtsades ha ont vid varje tillfälle för att få tiden att rulla. Minut 119 och Slavia får frispark från ganska långt håll. Tomáš Souček drar ett riktigt uruselt skott rakt i muren, varpå bollen studsar fram till en totalt slutkörd Slaviaspelare som mer eller mindre på sista ångorna hasar iväg ett taffligt inlägg mot bortre delen av straffområdet där nigerianen Peter Olayinka snappar upp den, skottfintar ner en Sevillaspelare och forcerar fram en passning till en välpacerad Ibrahim Traore som får iväg ett sånt där klassiskt skitskott med bakåtvikt och en boll som studsar sakta mot bortre delen av målet. Sevillas danske försvarare Simon Kjaer sträcker sig för att rädda bollen på mållinjen, får en första touch på den men har ingen balans, han viftar till med andra foten innan han fäller sig själv och bollen rullar in i mål..

Jansson flyger ur fåtöljen, en annan har hamnat i en framåtlutad position med huvudet så gott som inne i TV:n och där någonstans möts vi i en riktigt vild segerkram där jag plötsligt hänger i famnen på en lite stadigare kamrat. Totalt magiskt ögonblick och ett svårslaget TV-minne!

…………..

Om vi ska övergå till att jiddra lite plast en stund också så kan man väl konstatera att vår avslutning på seriespelet var ganska fullt av bekymmer.

Arboga vann fullt rättvist med 9-5 i söndags och fick värdefullt övertag inför vårt möte i kvalet. Vi gjorde två bra perioder men räckte inte till mot ett urstarkt motstånd som blir tyngre och tyngre. Skavanker efter skavanker har kommit till oss lika ovälkommet som en norrländsk myggsvärm och vi står inför frågetecken efter frågetecken inför det kval som drar igång om dryga veckan. När man var 18 fattade man inte vad ”gubbarna” i laget hade för problem och varför de gnällde så mycket. Det förstår man nu..

Nu väntar en matchfri helg, vilket vi minst sagt behöver i vårt lag och det återstår att se om vi får tillbaka några lirare till nästa helgs dubbelmöte. Arboga är riktigt bra och vi kommer få kämpa hårt för att hänga med. Fredag 22:a klockan 19.45 i KB och söndag 24:e klockan 16.00 i Vasahallen är tiderna som gäller för den som är intresserad.

Skälby, Arboga, KIS och Lillån U ska alltså göra upp om en plats i division 1 närmaste veckorna. Otroligt svårtippat på förhand känns det som. Arboga och Skälby har bevisat att man håller trots sin ungdom och får väl räknas som favoriter, vi har väl eventuellt rutinen men truppen mår ju som bekant lite sisådär medan Lillån U kom fyra trots en rätt trött avslutning av serien och kan slå helt och hållet ur underläge. Det blir hur som helst riktigt kul när vi drar igång nästa vecka!

/Alex