”De riktiga hockeyhjältarna spelar i hockeyettan” 

Så sa den forna elitspelaren Jens Bergenström i en intervju när han höll igång med Borlänge Hockey inför en säsongsupptakt.

Tanken med detta inlägg är egentligen inte på något sätt menat att visa vår förträfflighet. Syftet är helt enkelt att få en inblick hur livet kan se ut för en som utövar ishockey på vår nivå.

En vanlig vecka för de flesta hockeyspelare på de här nivån är enligt följande. Måndag och tisdag tränar vi tidig kväll. Träningen består av ett ispass på dryga timmen samt fys för eller efter. Tidsåtgången för detta är ca 3-4 timmar. Onsdagen har vi oftast match. Har man tur är det på hemmaplan. Då tar inte detta mer än 4-5 timmar. Har man bortamatch kan man bland annat få åka genom de värmländska skogarna och komma hem en sisådär 02.00 natten till torsdag. Torsdagen är det åter igen träning och fys. Fredag så har vi ledigt för att sedan träna lördag förmiddag igen för att avsluta veckan med en söndagsmatch.

Låter jag gnällig? Det är det sista jag vill göra. Alla drygt 20 spelare samt ledare älskar det vi gör. Det är en förutsättning för att klara av detta. För att knyta tillbaka till ingressen och Bergenströms citat så är det nämligen så att hockeyettan är unik. Vi tränar i princip lika mycket, ofta och länge som som hockeyproffsen i allsvenskan och SHL. Skillnaden är att vi knapp får betalt för detta. Många spelar helt och hållet gratis. Detta gör alltså att alla går till ett arbete på dagarna och spelar hockey på kvällarna.

Som jag var inne på tidigare vågar jag tala för alla som är involverade i hockeyn i allmänhet och hockeyettan i synnerhet att vi håller på med detta för att det är det bästa vi vet. Vissa gör det för att enbart ha en hobby men de flesta lägger ner all passion för att utvecklas och ta sig ännu längre än isladorna runt omkring i västra Sverige.

Sist så vill jag tacka Martin Vaakanainen som ständigt påminner mig om en sak. Ibland häver jag ut mig något i stil med ” tänkt om man var lite bättre på hockey så man enbart kan syssla med det man gillar allra bäst”. Han brukar vara ganska snabb och nämna någon spelare som tagit den långa vägen, samtidigt som han bestämt säger att jag, likt honom ska gnugga på ännu hårdare för att ge det en ärlig chans.

Veckans

Snackis: Det har landat ett nyförvärv hos oss. Zebastian Bodini Schmitt är en forward med god meriter från spel med Lindlöven samt Borlänge bland annat. Vi hälsar han varmt välkommen!

Kingshit: Linnarud som fortsätter panga in mål från sin backplats

Blunder: att åter igen halva laget glömde att betala in böter som därmed blev fördubblad. Aj aj aj!

Sett och hört: att det snackas mycket om hur vi ska locka publik till matcherna. Detta måste vi återkomma med i ett inlägg

Tips: ta er till hallen. Se ett ungt och hungrigt lag som har något bra på gång. Hockey är ingen tv-serie. Den ses bäst på plats!

Tack för att ni tog er tid att läsa! Nästa vecka tänkte vi lägga lite fokus på klubbhjärta, finns det kvar? På återseende!

 

// Hellgren