Vi lyckades vinna i sudden i söndags, 10-9, i en match som svängde åt alla håll och kanter. Underläge 7-9 med fem minuter kvar och sedan en fin forcering som till slut gav oss två viktiga pinnar i tabellen. Jag tycker att vi var stundtals briljanta på banan men alldeles för ofta gick det även superdåligt där ingenting stämde. Så här i efterhand tycker jag det är skitsvårt att veta vilken känsla man ska ha. Vissa perioder var väl helt klart godkända men försvarsmässigt gick det inte alls. Vi vinner på luftpastejer och individuella prestationer i slutet. Men absolut, det är en styrka att ta två poäng efter en sån match och en sån utveckling på den. Det måste vi ta med oss.

Fredrik Åhlberg tyckte att man varit lite smått negativ mot grannkommunen på sistone så det är väl hög tid att skriva några positiva ord om Kungsör efter helgens superskräll där jumbon besegrade serieledaren. Det är inte annat än att man måste lyfta på hatten för den insatsen, som förutom en självförtroendeboost för ”Kings” innebär att det blir ännu mer omöjligt att gissa vilka som ska åka ur serien. Kungsör kommer nog inte göra det om Åhlen ska lira vidare där resten av säsongen.

Arboga är läskigt starka just nu. 8-2 i Sala är riktigt stabilt och det börjar kännas som att vi har en favorit till division 1-uppflyttning i vår. Målproduktionen dessutom utspridd väldigt väl på samtliga tre femmor, så man kan undra vilka som ska stoppa Boga i den här formen.

Det är mycket listor och grejer i lokaltidningar just nu så jag hakar väl på trenden och kör en egen improviserad, med stor oklarhet kring om det är positivt eller negativt att vara med på den.

 

Plats nummer 1: Mackes mentalitet

Max Eriksson hamnar på Magazin24:s topp-5-lista över heta idrottare. Veckan därpå försover han sig till fyspass och glider runt och golvzorrar på träningarna. Får nog be redaktör Blomgren skapa en ny osmickrande lista och sätta Eriksson högst upp om detta fortgår.

Plats nummer 2: Sämsta man sett

Min egna tippning från helgen. Snacka om att vara helt fel ute i alla matcher.

Plats nummer 3: Kaffepriser

Det kändes skönt att komma till Mellringehallen i söndags och fortfarande kunna få sig en kopp kaffe för en tia. Cred till de föreningar som inte hakar på den nya trenden att skruva upp alla priser i kioskerna. Länge leve tiokronorskaffet!

Plats nummer 4: Örebro FBC:s sekretariat

Jag vill inte säga att det var den sämsta insatsen eller på något sätt döma ut personerna som satt där, för jag vet hur mycket dessa uppoffrande människor betyder för en förening. Vi kan väl bara konstatera att det gick sådär i söndags:

Efter fem minuter i varje period gick slutsignalen, trots att man inför den tredje testade så att det verkligen skulle fungera. Utöver det så rullade klockan väldigt många gånger när spelet var avblåst och den stod stilla när spelet pågick. Det klassiska utbrottsvrålet ”TIDEN!!” hördes från bägge bänkar lite då och då och frustrationen avtog inte direkt för varje tillfälle. Många små incidenter ledde till att helhetsintrycket var lite sisådär och sen när matchen var slut och vi hade vunnit i sudden så godkände och låste man protokollet i IBIS till 9-10 i ordinarie tid. Det går bättre nästa gång tror jag.

Plats nummer 5: Stäng butiken PO!

11:e-placerade Per Ols behövde poäng. Man ledde med två och en halv minut kvar med 8-6 och nu var en välbehövlig trea på väg in på kontot. Två baklängesmål vid 17.38 och 18.34 gjorde att ställningen var 8-8 och förmodligen hänghuvuden på hemmabänken. Daniel Snickars återgav Per Ols ledningen med 58 sekunder kvar att spela. Nu var väl trepoängaren ändå snart bärgad? Nä, Örebro kvitterade med 19 sekunder kvar och avgjorde i förlängning. Gissar att det var lätt uppgivna Fagerstahuvuden som lunkade ut till omklädningsrummet efter matchen.

Nu stänger i alla fall jag igen den här butiken. Återkommer efter mötet med Sala i helgen.

/Alex