Alen Dzanic gjorde hattrick mot BK 30. Foto: Dennis Andersson

Det är svårt att inleda det här inlägget utan att låta skrytsam, men… fan så gött det känns att ha vunnit sex raka!

Den sjätte segern kom hemma mot BK 30 i onsdags under fina förutsättningar. I strålande sol hemma på IP inför skapligt mycket folk vann vi med 5-2 efter en bra insats. Målen gjordes av Alen Dzanic (3) och Shadi Ibrahim (2).

Skönast var ändå att det inte kändes oroligt i andra halvlek. Inte ens när BK 30 reducerade till 4-2. Tidigare under säsongen har vi tappat stora ledningar. 4-0 hemma mot FC Västerås blev 4-4 och 3-0 borta mot Irsta blev 3-3, båda tappen skedde inom loppet av typ en kvart.

Vi har visserligen rett ut det båda gångerna (5-4 mot FC Västerås efter en stopptids-straff, 5-3 borta mot Irsta efter två klassmål) — men den här gången var vi inte nära att gå ner oss och tappa matchen. Alen Dzanic skickade in 5-2 kort efter BK:s reducering och sen var saken klar.

I morgon väntar en ny tuff match borta mot IFK Västerås. Matchen spelas på Solid Park i just Västerås och underlaget är konstgräs. IFK Västerås har inlett seriespelet helt okej och ligger femma med elva poäng på kontot efter sex spelade matcher. I laget finns forwarden Jaser Al-Mosawy som spelade med oss förra våren, honom håller vi såklart ett extra öga på.

Läget hos oss är att Tobias Larsson är avstängd efter att ha fått sin tredje varning senast. Linus Lindbäck (lår) och Elis Lundkvist (axel) är fortfarande skadade, och Behnam Olfat är tveksam till spel efter att ha känt av baksida lår på kvällens träning. På pluskontot finns nyförvärvet Ismail Alarid som är redo för spel efter övergången från Syrianska Kerburan.

Annars ska det vara lugnt med skador. En och annan spelare låter plågad när Dennis går lös på massage-bänken, men det sägs att de är som nya efteråt. Sägs det.

Övrigt från division 4:
– Kolsva IF har tuggat igång. Efter en tung inledning vann de derbyt mot Munktorp och följde upp med en bortaseger mot Oden. Starka papper från KIF som har chansen att definitivt lämna bottenträsket bakom sig vid seger hemma mot Tortuna.
– Gideonsberg ser vassa ut. Laget har sånär gått fullt så här långt (fem vinster, ett kryss) och har bara släppt in fyra mål på sex matcher. GIF kommer helt klart vara en av utmanarna till seriesegern.
– Norrby har bara en poäng så här långt och det är svårt att förstå varför. Laget har en bra organisation, en tydlig spelidé och två vassa forwards i Skedung och Boström. Onsdagens match mot Munktorp – som har fyra poäng – blir en nyckelmatch för båda lagen. En oviss mellan två lag som borde klättra i tabellen på sikt.
– Boka in onsdag 5 juni klockan 19.00 i kalendern redan nu. Då är det Köping FF-Arboga Södra på IP. Räknar kallt med årets bästa publiksiffra.

/Björn Blomgren