På bilden firar Admir Alisic och Shadi Ibrahim 1-0 efter att Simon Åkerström från distans spräckt Irstas nolla.

Det är snart två veckor sen vi skrev här. Under den tiden har vi hunnit spela två matcher. Först åkte vi till Sala för att spela mot nykomlingen Norrby SK och vann med 2-1 efter två mål av Sjölund. Förra veckan väntade en ännu tuffare bortamatch mot Irsta IF och även den lyckades vi vinna med 5-3. Första halvleken mot Irsta är kanske det bästa vi har presterat under min ledning i KFF. I andra halvlek släpper vi in två billiga mål på hörna. En av hörnorna skruvas direkt i mål. 3-3 målet kommer efter bolltapp i en yta som vi inte får förlora bollen i och en markeringsmiss i eget straffområde. Men att komma tillbaka  och vinna genom att totalt mala ner Irsta sista 15 min där vi skapar 5 heta målchanser och sätter 2 av de i mål är imponerade. Kommande motståndare heter Västerås BK 30 och besöker IP på onsdag 22/5 kl. 19.00.

Under söndagens träning på IP närvarade 18 spelare. Tanken var att träningen skulle vara intensiv och matchlik både fysiskt och mentalt men även taktiskt. Under tvåmål i slutet av träningen var det många vinnarskallar som kom fram och ville tävla om ”pinnarna”. Det var många fantastiska fotbollsaktioner utförda i maxfart både med och utan boll under spelet. På tisdag kommer vi prata mer om BK 30 och jobba taktiskt samtidigt som vi ska spela mycket på små ytor för att väcka mentaliteten som vi ska kliva in med i matchen på onsdag.

En tanke som jag har inför matchen är att BK 30 är väldigt duktiga i sitt kontringsspel och för oss handlar det om att vara balanserade när vi anfaller. Det blir extra viktigt att tänka på defensiven i anfallsspelet och att bolltappen vi kommer att ha sker i rätt ytor med rätt balans bakom bollen.

Efter matchen mot Irsta har vi upptäckt ett utvecklingsområde som vi måste jobba med omgående  och det är fasta situationer, både offensiva och defensiva. Björn har ansvar för fasta situationer och det ska bli intressant att se vad han kommer med imorgon på träningen.

Hur är läget i truppen?

  • Linus Lindbäck skadad, baksida lår, missar onsdagens match.
  • Elis Lundkvist, skadad, axel ur led, missar onsdagens match.
  • Viktor Nilsson, sjuk, feber. Missar troligtvis onsdagens match.
  • Abdifatah Aweys tillbaka från skada och sjukdom. Troligtvis inte redo för spel på onsdag.
  • Erick Dominguez har jobbat mycket och har inte kunnat träna.
  • Sebasitan Bergström och Victor Falk har spelat med J-laget och gjort det riktigt bra men har båda dragit på sig mindre skador och missar troligtvis onsdagens match.
  • Goda nyheter är att mittfältaren Ismail Alarid har kommit tillbaka till Köping FF från Syrianska IF Kerburan. Isma är spelklar men missar troligtvis onsdagens match på grund av jobb.

Vi hoppas på att många har möjlighet att komma ner till IP på onsdag. Som vanligt kommer publiken att få se ett offensivt KFF som hittills på fem matchen lyckats göra 22 mål. Vi kommer spela för att vinna och ta sjätte raka segern.

/Armin