2019 har för KIS Innebandys division 2-lag inneburit två raka segrar, vilket såklart känns alldeles ypperligt. Vi besegrade Skälby med 12-5 i en match som vi dominerade totalt i två perioder och nu i helgen kunde vi efter en riktig nagelbitare gå segrande ur striden mot tunga Lindesberg med Christian Kjellman i spetsen. Matchen slutade 8-7 efter att vi resultatmässigt följt varandra åt hela vägen.

Sex seriematcher återstår för vår del och vi kan konstatera att vi faktiskt är med och gör upp om kvalplatserna på allvar nu. Det vore riktigt kul om vi kunde ta oss dit och i alla fall få vara med och göra upp om det. Skulle de fyra lagen som ligger där uppe nu vara de lag som går vidare så känns det väldigt mycket som en 25/25/25/25-historia om man ska reda ut procentuell chans på vilket lag som går upp. Det kommer bli riktigt rafflande fram mot vårkanten.

Här kommer min alldeles egna och ostrukturerade lista för den gångna veckan:

Den stora frågan:

När Max Eriksson ska ta sig igenom ett corepass utan att halvvägs in på varje övning ligga och flämta på mage. Vi får glädja oss åt att Macke verkar prenumerera på en plats i Magazin24:s lista över heta idrottare i alla fall.

Avdelning försöka sänka stjärna:

Lindesberg försökte få Norman ur spel via en rugbytackling framför eget mål och kort därpå slå av hans klubba. Det är ju en taktik det också. Skönt att det inte lyckades.

Veckans skrällar

Kungsör vinner med 11-2 mot Sala och Hallsta slår Lillån med 12-8. Tur att man inte tippade inför den här helgen, det hade nog blivit komiskt i efterhand.

Avdelning ärtbössa:

Mina egna avslut. Det som kommer från min klubba när man försöker avfyra ett skott är ett skämt.

Avdelning formtopp:

Jimmy Bladhs form just nu är otrolig. Killen är överallt på banan, skapar målchanser, vinner dueller i sarghörn, vinner löpdueller, gör mål, eldar på laget och bidrar med rutin. Det har gått ett internt skämt om när vi får se Bladh i Vilsta-cupen-form igen och vi kan väl slå fast att väntan äntligen är över. Jimpa ser riktigt stark ut!

Avdelning rutin:

Lindesbergs Christian Kjellman måste nämnas i detta sammanhang. Formmässigt ser det väl ut som att det funnits gladare dagar men han gör inte ett fel ute på banan. Sträcker hela tiden fram klubban i rätt lägen, hittar alltid skottlinje när han täcker skott och offensivt slår han geniala passningar hela tiden. Utan tvekan den svåraste motståndaren att möta i den här serien.

Domarnivån:

Även om det då och då kändes lite förvirrande vart ribban låg nånstans i helgen så tycker jag att domarnivån i det stora hela blivit ungefär tusen klasser bättre än för några år sen. Det känns som att alla domarpar har börjat förstå att det bästa sättet att utveckla innebandyn är att låta spelarna göra upp om slutresultaten i matcherna och försöka kladda så lite som möjligt med avblåsningar. Min känsla är att det som tidigare alltid blev utvisning numera blir frislag och mycket av det som man tidigare blåste billiga frislag för förut numera inte blir någonting. Helt rätt riktning tycker jag.

 

Jag tyckte att det ändå såg skapligt ut senast jag gav mig på att tippa. Ganska rätt ute i de flesta matcherna även om Conny L tog ner mig på jorden i kommentarsfältet 🙂 Den här gången kommer det bli alla rätt:

Lillån-Arboga

Arboga ser starkare och starkare ut för varje vecka och Lillån tappade in 12 bollar senast. Dock har Örebrolaget haft det ganska enkelt på hemmaplan mot Västmanlandslagen så det här är riktigt lurigt att försöka tippa. Jag tror att Lillån kommer ha ledningen länge innan Boga kommer igen, kvitterar till 7-7 sent och sen vinner i sudden.

KungsörLindesberg

11-2 till Kungsör senast och bara måstematcher framöver. Lindesberg är tunga att möta men man saknar matchvinnare. Chansen är rätt stor att det blir Lindes åttonde kryss den här säsongen tror jag. Michell Göransson har lite vind i seglen just nu och sprätter dit 7-6 till Kungsör i förlängning.

Örebro FBCIBF Örebro U

FBC har enligt uppgift blivit av med tre av sina bästa spelare till Allsvenskan, vilket såklart inte är positivt för truppen. IBF känns otroligt ojämna och jag tror att FBC är lite för rutinerade för att förlora det här, trots spelartappen. 8-5.

SkälbyHallsta

Viktig match för Skälby då man bara spelat en match hittills i år, där man åkte på ett rejält nederlag mot oss. Nu gäller det att komma igång igen. Henrik Aho med sina offensiva vapendragare kommer att göra sina baljor för Hallsta och om försvaret kan leverera hyfsat så kan man absolut vinna det här. Jag tror på målkalas och bortaseger, 9-11.

SalaTillberga

För topp 4 är Sala numera avsågade och man behöver troligtvis bara en eller två segrar till för att säkra kontraktet. Motivationen kanske inte är på topp efter förra helgens skrotinsats i Kungsör medan Tillberga törstar efter poäng. Klurig match men jag tror ändå att Sala drar det längsta strået och vinner med 6-4.

 

Vår egen match vill jag inte tippa. Det enda som är säkert där är att man kommer stöta på ett antal mycket trevliga Fagerstabor med sportchef Liljeqvist och ikonen Snickars i spetsen.

/Alex