Eric Paulsson och Tobias Larsson slet på bra mot Ärla för två veckor sen. Foto: Dennis Andersson

Söndag, solsken och snart dags att packa matchväskan.

Med exakt en månad och tio dagar kvar till seriepremiär börjar det kännas som att saker och ting faller på plats. Vi har spelat två träningsmatcher och fått en del besked (förra helgens match blev dock inställd). Gänget som tar sig ner på måndagar och köttar fys ser starka ut. Och vi har ökat antalet löpmeter på träningen, så fler och fler närmar sig lungor för att orka 90 + tillägg.

Frågan är om det ser ut så hos alla motståndare?

Örebrolaget Sturehov stöter vi visserligen inte på i serien, men vi skulle ha mött dem i fredags. Men de fick av någon anledning inte ihop lag.

Armins telefon gick varm för att få till ett nytt motstånd, och det blev klart att vi skulle möta seriekonkurrenten IFK Västerås i Kungsör. Men av någon anledning fick inte de heller ihop lag.

Efter ny jakt på motstånd fick vi klartecken från Kumla. Så i eftermiddag rullar ett par minibussar och personbilar från Köping för att lira den välbehövliga träningsmatchen.

Tredje gången gillt, eller hur?

Annars har försäsongen rullat på bra den senaste månaden, nu när konstgräsplanerna varit spelbara. Några punkter från försässen:

– Pinneligan. Varje säsong kör vi en intern tävling på träningarna. När vi spelar om”pinnar” kan det vara t.ex tvåmål, straffturnering eller något annat där vinnaren/vinnarlaget kan samla pinnar. Vi samlar ihop dem i en tabell som uppdateras under hela säsongen. Det ligger stor prestige i att ligga högt upp i Pinneligan. Efter säsongen koras en vinnare som kammar hem ett gött pris. Förra året var det jämnt i toppen och det avgjordes via utslagsfrågor på avslutningen. Emil tog hem det, en ynka pinne före Shadi.

Shadi får chans till revansch i år. Efter torsdagens tvåmål har han tagit ledningen i ligan. Det lär alla andra få höra på samlingen…

– Fysträning. Som Armin nämnt tidigare har vi tagit hjälp av Sture Kautto som har skräddarsytt upplägget åt oss. Efter att ha föreberett mig på ett antal olika sätt inför fotbollssäsonger genom åren kan jag säga att jag aldrig varit så förberedd fysiskt som när jag kört “Stureträning” regelbundet vintern innan spel.

Det största plusset är att man blir genomtränad och får med styrka utan att tappa vare sig smidighet eller snabbhet. Men det gäller att hänga med från början… Upplägget stegras hela tiden och det blir jobbigare och jobbigare att hoppa in om man har missat ett par pass.

Vilgot Whern fick känna på det den här veckan. På grund av hockeyträningar hade han missat alla pass där vi hoppat Borsov. Han köttade ändå på för fullt i måndags… och hade problem att sitta dagen efter. Starkt jobbat!

Imorgon blir det nog mer chill. Med en sen söndagsmatch mot ett division 3-motstånd i benen blir det fokus på återhämtning under måndagen. På tisdag och torsdag är det fotboll på konstgräs igen. Då kan det dyka upp ett par nya provspelare… Men mer om det någon annan gång. Nu fokuserar vi på Kumla.

/Björn Blomgren