Det är dags för kvalserien till hockeyettan.

Efter några veckor av finslipning och även

chans till återhämtning så är vi redo att

ta oss an våra motståndare.

 

Sura, Munkfors, Hallsta, Fagersta och Strömsbro står för motståndet i kvalserien som startar på söndag. Vi börjar borta mot Hallstahammar på söndagen. Matcherna kommer avlösa varandra likt de gjorde i vårserien.

Äntligen drar det igång efter några veckors uppehåll. Vi har haft tid att slicka såren och förbereda oss väl inför stundande matcher. Spelmässigt så har vi slipat på vissa detaljer.

Den som dock har upplevt ett kval tidigare vet att det är andra parametrar som spelar in i sådana lägen. Faktumet att vi kommer uppifrån och ses som favoriter är en utmaning vi måste tackla. Förväntan att föra matcher är en annan aspekt. Ett annat slags spel som förmodligen innehåller ett lägre tempo samtidigt som vi vet att lagen underifrån besitter mycket hockey på många håll och kanter är ytterligare en sak vi ska ta in i bilden.

Med ovan nämnda saker så kan man summera att det handlar till stor del om den mentala biten. Var väl förberedda. Lagom kaxiga med stort bröst samtidigt som man är ödmjuk inför uppgiften. Det är en tight serie där det gäller att hänga med från start.

Många pratar om ”derbykvalet” då vi, Hallsta, Sura och Fagersta ingår i samma kval. Det ska båda bli intressant och roligt att mäta sig mot de närliggande lagen. Förhoppningsvis ökar intresset och åskådarantalet. Dessutom tror jag inte de ekonomiansvariga i klubbarna gråter floder inför korta bortamatcher.

Nu kör vi!

Veckans:

Kingshit: Skulle vilja utnämna mig själv som krossade TAIF-Roman på padel under den lediga helgen.

Blunder: Blåa femman, bestående av mestadels backar, som två dagar på raken tappade en stor ledning i de tävlingar som föregick på träningarna.

Tips: Ta er till hallen. Se lokala förmåga göra upp om två platser i hockeyettna. Spelschema finns på http://www.arbogahockey.se/start/?ID=60504