Ojoj, nu har vi visst spelat två matcher sen senast jag publicerade nåt här. Ibland saknar man verkligen sitt 18-åriga jag då det fanns oceaner av tid över till saker som att sitta och skriva mer eller mindre meningsfulla blogginlägg om innebandyspelandet eller andra likvärdiga världsnyheter. Efter en intensiv helg har både fru och son däckat tidigt denna söndagkväll så nu unnar jag mig lite fin ensamhet i badkaret skrivandes på något som förhoppningsvis blir en färdig text att slänga upp här i KIS-bloggen.

På tal om 18-åringar så lyckades vi med bedriften att vara mindre rutinerade än just dessa i fredags och tappa ledning med 4-1 till förlust 6-7 under slutdelen av mötet med IBF Örebro Ungdom. Utan att låta som en bortförklarare så vill jag påstå att det var bland de mest skumma förutsättningarna för att spela en innebandymatch jag upplevt i seriespel. Vi kom dit och undrade varför det sprang runt handbollsspelare där vi trodde att vi skulle spela. Det visade sig att man kvällen till ära hade delat av planen och att vi skulle hålla till på bortre delen. Inte en linje stämde på golvet, planen kändes lika bred som den var lång och den tappra skaran närmast sörjande som ville se matchen blev förpassade till nån form av balkong med ett tjockt räcke att försöka se igenom. Under första perioden pågick fortfarande vad som såg ut och lät som en rätt välspelad handbollsmatch på planen bredvid och ljudmässigt kändes det som att resa 17 år tillbaka i tiden när mina klasskamrater bestämde sig för att starta matkrig i Scheeleskolans matsal. Totalt kaos och omöjligt att fokusera på någonting. Någon gång i slutet av perioden försökte vi diskutera detaljer i spelet från bänken men det var inte det lättaste i och med att typ 15 segerjublande brudar studsade omkring i en ring några meter därifrån och vrålade ”NÄR IFK TAR TRE POÄNG”. 

När det äntligen var periodpaus var man helt slut mentalt..

Jag vet inte om jag har så mycket att säga om själva spelet i den här matchen. Pontus ”Sutta” Andersson och Johannes Fager Sallanto var fenomenala och gnetare som Robin Grönberg ska också ha beröm men överlag var vi i ärlighetens namn rätt bedrövliga. Inget tagg, inget intresse av att växla upp när det började gå trögt. Vi vet att vi kan bättre och till och med jag som är ansiktet utåt för ”klubben för dåliga förlorare” kände att den här matchen var rätt så mycket skitsamma i och med att tabellen ser ut som den gör. Något som inte är skitsamma är det faktum att Max Eriksson pajade knät och Jocke Barck drog ljumsken under matchen. Riktigt dålig tajming!

Veckan innan detta mötte vi numera nedflyttningsklara IBK Hallsta, som där och då var piskade att plocka poäng. Det slutade 8-8 efter en tredjeperiod som vi hade kunnat vara utan. Gåtempot gjorde sitt återtåg in i KB-hallen och om någon av människorna på läktaren såg sin första innebandymatch den lördagen så är jag rätt övertygad om att det även blev den sista. Hallsta förlorade igår mot Kungsör så nu är man definitivt klara för spel i division 3 nästa säsong.

Vi besökte Vasahallen igår lördag för att kolla på frugans lag som leder serien men som inte har något som helst intresse av att spela högre upp nästa säsong. Som den totala tävlingsmänniska man är får jag nästan magsår av att diskutera detta här hemma och en sån som jag har svårt att på något sätt förstå vitsen med att springa runt och leda en serie när man ändå inte vill komma nån vart. Men det är inte min sak så jag ska väl inte ha för mycket åsikter i frågan. Sala stod för helgens motstånd och efter att ha sett frugan sparka(!) in en boll i tredje perioden så blev det senare förlängning där Boga tilldömdes en straff modell billigare. Wilmer och jag pausade ”Masha och Björnen” på telefonen, drog igång kameran och tänkte att nu fångar vi mamma när hon avgör matchen. Jag blir förmodligen halshuggen om jag lägger upp klippet så man får väl nöja sig med att konstatera att en rusch fram mot keepern och sen dumpa bollen två meter utanför inte är det bästa man kan göra i det läget. Jag och Wilmer borrade snabbt ner huvudet i telefonen igen och var överens om att vi älskar mamma ändå.

Det slutade 3-3. Passande nog så spelade Bogaherrarna kort därpå, så vi satt kvar. Där kändes det som att blåvitt hade ungefär samma halvdana inställning som oss, men man ska inte ta ifrån Tillberga den jätteinsats man stod för där man vann med 7-6 och gav sig själva chansen att rädda kontraktet inför sista omgången.

”PD”, Bogas coach, såg ut att befinna sig i ungefär samma sinnesstämning som den gamle Assyriska-coachen Peter Antoine brukade göra minuterna efter förlust. Några väl valda till ett gäng molokna grabbar i sarghörnet följt av ilskna kliv rakt ut från hallen och förmodligen raka vägen hem. Jag gillar det, man ska inte acceptera att förlora.

Man får passa på att gratulera Skälby till seriesegern också. Bra jobbat!

Conny Larsson vill veta hur det inte slutar i matcherna kommande helg så jag kör väl ett tips till omgång 22:

KIS-Arboga

Norman i USA, Max knäskadad, Barcken tveksam och i övrigt krämpor både här och där i truppen. Seriens äldsta lag har det kämpigt just nu och jag har en känsla av att vi kommer få det rätt hett om öronen på söndag mot ett hungrigt Boga. Jag tippar 2-10.

Örebro FBC – Sala Silverstaden

FBC har efter två raka förluster tappat fjärdeplatsen och måste ha hjälp av Lindesberg som möter Lillån för att kunna ta sig till playoff. Den här matchen bör man dock vinna mot ett troligtvis riktigt oinspirerat Sala som inte har någonting att spela för. Blir säkert inte helt ojämnt men FBC vinner med 8-5. Värt att notera är att den här matchen spelas flera timmar innan övriga matcher trots att det är sista omgången och massor står på spel. Väldigt seriöst..

Skälby – Per Ols

Skälby klara seriesegrare. Per Ols behöver vinna för att vara säkra på att slippa kvala sig kvar. Jag tror att Simon Granquist-effekten håller i sig och matchen slutar 6-7.

Kungsör – IBF Örebro U

IBF kommer i och med det seriösa att FBC:s match kommer vara slut innan den här börjar veta att man inte har någon chans att komma topp 4. Kungsör däremot måste vinna för att inte riskera att sluta 11:a och åka rakt ur och det kommer man göra också. 10-8.

Tillberga – Hallsta

Tillberga såg riktigt bra ut igår. Hallsta har sett rätt otaggade ut hela säsongen och inte lär det bli nån skillnad nu när man är utslagna ur serien. I och med att det kan bli en målskillnadsaffär mot Lindesberg för Tillbergas del så tror jag att man kommer ösa på och vinna detta med typ 12-4.

Lillån U – Lindesberg

Ruskigt intressant match. Lillån måste vinna för att ta sig till playoff medan Lindesberg måste vinna för att inte åka ur (vilket man kan göra ändå). När Lindesberg har sina bästa spelare med sig så är man ganska svårslagna och ställer inte ”stjärnorna” upp nu vet jag inte när de ska göra det. Det kommer nog bli en stenhård match som har alla förutsättningar för att spåra ur fullständigt om inte domarna är på tå. En extra krydda till det hela blir ju att det troligtvis kommer dyka upp ett gäng Örebro FBC-spelare till Idrottshuset efter att deras match är färdigspelad och sitta och tokheja på Lindesberg för att få hjälp med att komma fyra. Hade vi inte haft match själva hade jag nog tagit med mig min 13-åriga systerson Loke, den trognaste av alla mina innebandykompanjoner, och åkt och kollat på den här fajten. Jag tror på oavgjort, 5-5, med minuten kvar då Lindesberg rycker keepern för att man måste ha tre poäng, varpå Lillån avgör i tom bur och ett gäng vansinniga FBC-lirare stormar ut ur hallen efter missad fjärdeplats.

Detta inlägg blev rätt långt och undertecknad ser numera ut som ett russin här i badkaret så det är hög tid att kliva upp och smälla i sig lite kvällsmat nu innan sängen väntar. Önskar er alla en trevlig vecka!

/Alex