Vilken match det blev i lördags. Kungsör med seriens gnälligaste trupp bjöd upp till riktigt bra motstånd under de stunder man inte klagade över nånting. Vilket i och för sig inte var särskilt ofta.

Det var en del domslut som var lite anmärkningsvärda och jag tror att både Barthlen och Ådemark känner att de har gjort bättre matcher i sina karriärer men det fanns liksom ingen rimlighet i allt hetsande och klagande på dem. Innan någon som såg matchen tycker att vi också var griniga så tåls väl att sägas att det finns en del att förbättra hos oss med.

Själva innebandyspelandet från Kungsörs sida var däremot som dag och natt mot vad man sett tidigare under säsongen. Nya ledartrojkan med Peter Skogsberg, Johan Jergard Andersson och Håkan Jansson ser verkligen ut att ha fått ordning på torpet och fortsätter man så här de sista tre seriematcherna så behöver man inte oroa sig för att åka ur. Hade man varit lite mer på tå i första perioden så tror jag att vi hade fått det jobbigt.

Vår egna insats var bra. Svårt att betygsätta den dock i och med att matchen var så ryckig med allt tjafs och alla konstiga situationer men jag känner att vi genomförde 60 ganska stadiga minuter utan några direkta dippar. Nu kan vi väl mer eller mindre klassa oss som klara för kval, även om man aldrig ska ta ut saker och ting i förskott.

Hemmamatcherna duggar tätt för på lördag är det dags för ny fajt i KB då Hallsta som ligger sist och bara måste vinna kommer på besök. Troligtvis kommer det bli en hel del baljor då gästerna är ganska målglada åt båda hållen. Har vi fokus och skärpa med oss på defensiv planhalva har vi nog en fin chans men lämnar vi inställningen hemma så kan det lika gärna sluta 12-13 för vi kommer möta en väldigt frejdig offensiv med Henrik Aho och Samuel Mylläri i spetsen. Väl mött i Kabbe klockan 11.45.

För er som satt och klurade på tävlingen i matchprogrammet senast och undrade varför vi aldrig ropade ut någon vinnare så berodde det på att batterierna tog slut i mikrofonen i första perioden (….). Rätt svar var i alla fall VÄSTMANLAND, vilket ett gäng personer hade messat in som svar. Bra jobbat och grattis till signaturen ”Janne” som tog hem priset.

Veckans lista:

Trogna läsare:

Redaktör Blomgren langade över lite statistik i veckan och det visade sig att 242 personer varit inne och läst mitt förra inlägg. Tack för visat intresse och hoppas att ni fortsätter att klicka in här. Känner jag mig själv så kommer nog aggressiviteten och ordvalen att växlas upp några snäpp igen de kommande veckorna när det börjar vankas kval och grejer.

Iljas 2+10:

Miche Göransson gör några zorromoves som hade lurat majoriteten av Sveriges målvakter men Ilja gör en riktigt vass räddning och väljer att fira så här:

Jag håller med om att det ser lite osportsligt ut men domare Ådemark har lite otur och får det rätt hett om öronen när det i samma ögonblick som hans arm flyger upp i luften kommer ett väldigt vänskapligt handslag från både straffskytt och målvakt. Efter detta klipps slut följde typ tio minuters kalabalik där det förutom ilska över att det överhuvudtaget blev utvisning också var högst oklart huruvida Ilja skulle sitta i full målvaktsmundering på utvisningsbänken eller inte. Jag skulle inte vilja vara domare alltså, snacka om otacksamt jobb.

Avdelning sumpa chansen:

Sala fick en biljett in i jakten på en topp-4-placering i och med att Örebro och Lillån spelade lika och det betydde att man via seger borta mot Skälby hade haft häng. Resultat: 0-12 😳