Matcherna har avlöst varandra.

En dålig start på vårserien har

på slutet sett lite bättre ut.

Dessutom har en omtalad

tvist med förbundet ställt till det.

 

Det är inget att hymla om att första halvan av vårserien var under all kritik. Anledningen? Finns nog många aspekter till detta. Det kan till en början ha handlat om någon form av baksmälla sen den snöpliga missen av allettan. Det kan man dock inte skylla på i längden. En annan aspekt var hur vi skulle tackla ”favoritskapet” då vi trots allt startade som etta inför serien. Efter några matcher tror jag istället det satt sig mentalt att vi börjat knackigt. Rädsla att förlora och göra misstag var större än viljan och tron på att vinna och lyckas.

Tittar man på spelet i sig så gjorde vi alldeles för lite mål. Dessutom slank målen in lite för mycket och för lätt när vi hela tiden jagade framåt utan att få utdelning. Dessa två aspekter rimmar inte så bra ihop.

Andra halvan av serien har faktiskt sett mycket bättre ut prestationsmässigt. Vi har kommit upp i en annan nivå. Det visar sig också till viss del på resultatet. Trots det så har vi en lite uppförsbacke inför slutskedet där vi måste förlita oss på andra resultat bortsett från vårt egna. Hoppet är det sista som överger oss!

Mitt i allt detta så har saker utanför isen varit med och påverkat också. Jimmy Hellström blev privat anmäld av Surahammars styrelse efter en match där han ådrog sig en 2+10 för en tackling. Vad jag har fått höra från insatta personer så har hockeyettans 47 klubbar kommit överens om att inte göra privata anmälningar utan det är domare som sköter detta. Tyvärr verkar det ha frångåtts här.

Vad detta ledde till så blev Hellström avstängd fyra matcher. Dessa fyra stod han över och den femte matchen som kom var mot Sura igen. Den vann vi med 3-0.

Efterspelet har varit en enda röra. Tydligen så stod det på två ställen i avstängningen att det motsvarade fyra matcher. I samma avstängning stod det också ett datum som inte stämde överens utan innefattade också den femte matchen mot Sura.

Här är det många inklusive mig själv som tycker att detta är en ren och skär skandal. Hur kan en avstängning och en dom vara så otydlig och ge dubbla budskap? Det borde inte gå och tolka saker på olika sätt när det handlar om avstängning och liknande. Dessutom ska det inte kunna gå att regga en spelare på line-upen om denne är avstängd men av en slump så var det ett bugg i systemet just denna helg från förbundet som gjorde att Hellström kunde registreras för matchen.

Resultatet av denna röra var att vi blev av med poängen och segern gick till Sura med 5-0. Om sista ordet är sagt vet jag inte i skrivande stund.

Nu har jag spytt ut mig lite så ska jag ändå erkänna att man från vårat håll kanske borde ha uppmärksammat detta och dubbelkolla inför matchen vad som egentligen gäller. Det är dock väldigt lätt att vara efterklok för som jag sa tidigare borde en sådan här sak inte gå att feltolkas.

Veckans

Kingshit: Kovalonok som fortsatt öst in poäng

Snackis: behöver jag ens nämna Hellström-gate?

Blunder: Förbundet och disciplinnämnden…

Tips: Följ transfer-deadline idag. Mycket kommer hända i hockeysverige!