Nu har vi mött alla lag en gång i vårserien.

I och med att vi ska mötas tre gånger så kan

vi väl kalla det för en avslutad period.

 

Tre hemmamatcher och tre bortamatcher. Samtliga lag är avklarade. Med oss har vi en seger, två övertidssegrar och tre förluster. Det är inget facit vi är nöjda med.

Om vi ska slåss i toppen av serien måste vi komma upp i en högre och framför allt jämnare nivå framöver. Vi har egentligen bara två kamper vi är nöjda med efter den första omgången. Det är Skövde borta och Lindlöven hemma.

Vad kan detta bero på då? Många saker och analyser stannar i omklädningsrummet för att vi på ett så bra sätt som möjligt ska kunna prestera och leverera ännu bättre framöver. Något som dock

ett tränat öga kan se utifrån är väl att de två lagen spelar ett spel som liknar och till och med passar oss. Ett relativt strukturerat försvarspel. Ett spel med hög fart samt duktiga spelare. Jag vill på inget sätt förminska andra lags prestationer mot oss, de har gjort det bra. Tänker man dock efter så möter vi ju oss själva på träning dag ut och dag in så självklart får man ju draghjälp av liknande motstånd på så vis.

Andra ronden då. Vi måste definitivt prestera på en högre nivå. Vi kan inte skylla på motstånd som passar eller inte. Ett bra lag ska kunna möta olika sorters lag. Det som måste upp är en rad klyschor skulle jag vilja säga. Vi måste minimera pucktapp på fel ställen. Vara mer desperata och hårda framför eget mål men också motståndarnas mål. För att bli lite mer konkret så dra mig ifrån klyschorna så kan vi kolla lite statistik istället som ändå hör till ämnet. Vi snittar 2,6 mål framåt. För att vinna många hockeymatcher så bör den siffran höjas. Det kan vi koppla till antalet skott och desperationen och aggressiviteten framför motståndarnas mål. Vi släpper i sin tur in 3.1 mål per match. Den siffran är inte katastrofal men likväl ska den ner om man ska vinna matcher.

Special teams brukar spegla av sig i självförtroendet och hur det går för ett lag och vice versa. Vi har i dagsläget ett PP på strax under 20%. Den siffran vill vi och måste vi höja. Mer skott och fart för att göra det jobbigt för motståndet. Boxplay ligger på 80% blankt och det är en okej siffra och inte mer. Något pinnhål högre så är vi nöjda med den biten.

Det vi visste och nu kan bekräfta är att det i slutändan handlar om någon slags slutspelshockey i den här serien. Det är jämna lag som kan slå varandra. Det lag som tävlar mest för dagen och har ett lag som kuggar i går segrande ur matcherna.

Detta inlägg blev en summering med ett antal klyschor, lite statistik och tankar inför andra perioden i vårserien. Faktum är att hockey inte behöver vara svårare än det som är skrivet eller det som spelare och tränare slänger ut sig i intervjuer.

 

Veckans:

Snackis: Straffarna mot Linde hemma. Verkar vara svårt att hålla koll på räkningen och antal. 

Kingshit: LAGETS insats mot Lindlöven. Alla hakar på och gör ett bra arbete.

Blunder: Wirtoft fortsätter att bidra till lagkassan i form av böter. Ligger väl på ett snitt på 500kr i månaden…

Floskel: Sandström – igen! En dokumentär rullade förbi på två i omklädningsrummet. ”varför klappar de delfiner, har de ens känsel?”

Sett och hört: Styrelsen försökte fånga in Arboga Army till ett möte kring en match. Bra intiativ. Hoppas på uppslutning framöver av våra kära fans.

Tips: det är inte långt till 1000 följare på instagram för oss i a-laget. In och följ oss på @arbogahockeyalag