IFK Arbogas bloggare här på Magazin24, Alexander Hellgren, skrev ett mycket läsvärt inlägg för några dagar sen där han beskrev livet för en division 1-spelare i hockey. Läs det om ni inte redan gjort det. Snacka om att leva för sporten man älskar. Innebandyvärlden har en bit dit om man säger så. Tyvärr.

I lördags mötte vi Tillberga hemma på parketten. En riktigt tung match i 45 minuter där bägge lagen stod upp riktigt bra mot varandras anfallsspel. Skulle Tillberga få in ett par riktiga strikers till laget så tror jag att man hade tagit hem serien. Kanske verkar konstigt att skriva så efter att vi vunnit med 8-3 men det var inte förrän i slutet vi rann ifrån när ”Roosters” gick framåt. Innan dess var matchen riktigt tät och det var otroligt tungt att skapa någonting mot ett organiserat och rejält bortaförsvar. Faktum är att med dessa två strikers jag nyss nämnde hade det kunnat stå 1-6 i slutet av andra perioden. Vi kom ingenstans och Tillberga skapade mer och mer för varje byte. Psykologiboosten för vår del kom sen när 19.59 var spelad av andra och Thomas Norman precis lyckats gröta in 2-1 efter en slumpmässig lyftning från egen planhalva. Där vann vi över initiativet och så släppte vi det inte.

Bäst på planen tycker jag dock att Lars Fridell och Micael Svensson var, det vill säga matchens två domare. Den nivån man höll är precis så som vi spelare vill ha det, och då tror jag att jag talar för dem flesta. Det man är van att det blir frislag för – det släppte man, och det man är van att det blir två minuter för – det blev det möjligtvis frislag av. Jag är ett stort fan av domare som i den mån det går låter lagen göra upp om det helt och hållet själva. Det var två lag som spelade tufft och det fanns definitivt underlag för att blåsa fem utvisningar åt vardera håll om man hade velat peta i allt, men enda gången det blev spel med olika antal gubbar på banan var när Grönberg åkte ut i tredje perioden. Riktigt bra domarinsats!

Imorgon tisdag drar vi till Kungsör för match i Sporthallen. Upp till bevis att göra en bra bortamatch nu också. Matchstart 20.00.

/Alex