Välkommen till Bogas Hockeyblogg!

Magazin24 kom med ett erbjudande att vi som klubb ska bedriva en blogg kring föreningen i allmänhet och representationslaget i synnerhet. Vi hakade på direkt. Detta blir en rolig och bra kanal att få visa upp oss på med en lite mer personligare touch än vanliga artiklar.

Bakom tangenterna kommer det oftast vara jag, Alexander Hellgren som sitter och knappar. Förhoppningen är att det blir något gästande av någon annan från laget. Vissa saker kommer vara stående inslag, samtidigt som vi kommer leverera någon form av tema i varje publicering.

Idag tänkte jag främst presentera bloggen samt laget så ni har koll på vad detta i framtiden kommer handla om.

Årets trupp är i stort sett helt ny från förra året. Utan att titta allt för mycket i backspegeln så hoppas och tror vi också att det kan göra att denna säsong kommer gå i ett ljusare tecken. Förutsättningarna för det är framför allt att vi har så många spelare tillgängliga som möjligt vilket inte var fallet förra året och den största orsaken kring en mörk fjolårssäsong.

Som tidningar har nämnt är det många nygamla ansikten i årets trupp. Grabbarna från öst i form av Semjonovs och Kovalonok. Norrbaggen med finskt efternamn – Martin Vaakanainen. Albin Johansson som är tillbaka från en allsvensk Sejour. Dribblern och trollkarlen Mathias Linnarud och sist och absolut inte minst the one and only Conny Strömberg.

Utöver detta har vi en salig blandning av mestadels unga spelare både från norr och söder. Vi har ju varit lite utav en koloni vad det gäller fd. Moraspelare vilket vi har fortsatt med denna säsong. I år har detta kryddats med bland annat spelare från Brynäs och Malmö. Vi har representanter från alla håll och kanter.

Säsonginledningen har börjat klart godkänt där vi är med och slåss kring allettanstrecket. Matcher så som Lindlöven och Malung hemma samt Skövde borta är är bataljer vi är relativt nöjda med, medan vissa andra tillställningar inte har varit till vår belåtenhet.

Onsdagen den 17/10 gästar Mariestad oss i hemmaborgen 19.00. Dagen till ära får man även möjligheten att gå två och betala för en. Välkomna!

Avslutningsvis vill jag presentera ett stående inslag i som kommer komma i blogginlägget här nedan. Lite aktuellt saker som skett den närmsta tiden.

Veckans

Snackis: Linnarud var lite kritisk mot sig själv under en match och ut ur munnen hoppade det en och annan groda vilket ledde till avstängning.

“Kingshit”: Vaakanainens projektil mot Malung hemma. Han fortsatte även leverera mot Skövde.

Blunder:  Sandström fick frågan när Vaakanainen är född, ledtrådar var mitt emellan -92 och -96. Svaret från Sandström? – Jasså, du är alltså född -95!

Sett och hört:  Ryktet säger att Nr 24 Strömberg snart är färdigutbildad agent. Hans telefon lär alltså gå varm i framtiden…

Tips: in och följ @arbogahockeyalag på instagram!

Tack för att ni tog er tid att läsa!

Nästa vecka tänkte vi lägga lite fokus på hur livet för en spelare i hockeyettan ser ut. På återseende!

// Hellgren