Två omgångar spelade i serien och vi har inlett med två segrar, 10 gjorda mål och 3 insläppta. Det är en godkänd start med andra ord. Närmast väntar FC Västerås IF på IP. Spännande med dåligt naturgräs och hemmapremiär på riktigt.

Efter en vilodag är det dags för träning på IP. Som vanligt kommer vi inleda med att prata om matchen i helgen mot Tortuna SK för att sen påbörja förberedelserna inför onsdagens drabbning på IP.

Inför matchen mot Tortuna visste vi att konstgräset på Kvarnbackavallen i Skultuna är ett av länets hårdaste och mest osköna (tillsammans med Krillans nuvarande konstgräs). Vi visste också att samma plan tillhör de smalaste och kortaste fotbollsplanerna i länet. Under förra säsongen och den här försäsongen har vi spelat med ett par olika formationer, beroende på underlag och motstånd. Den formation som vi spelat mest med är 1-4-3-3. Mot Tortuna, på den planen, skulle det vara svårt att spela igenom centralt. Därför valde vi att spela med formationen 1-4-2-3-1 och försöka ta oss runt, på kanterna, istället för centralt. Med två sittande mittfältare fick backlinjen tillräckligt med skydd för att låta båda ytterbackarna vara extremt offensiva. Samtidigt som forwarden fick tillräckligt med support i anfallsspelet och presspelet av tre offensiva mittfältare. 

Vi vinner matchen med 6-1 och vi spelar fram till tre utav målen från ytterzon. Andra formationer vi spelat med är 1-3-4-3 och 1-5-3-2. Normalt sätt handlar dessa korrigeringar om att vissa, oftast centrala mittfältare, får en annan utgångsposition och roll i försvarsspelet och/eller anfallsspelet. Det är inga extrema förändringar på något sätt. Arbetssättet förändras sällan.

Kommande motståndare är alltså FC Västerås IF. Det är förra årets seriekollega Assyriska FC och Västeråsklubben Västerås FC som har gått ihop och idag heter FC Västerås IF. Många ”experter” tippar laget som ett mittenlag och jag är helt övertygad om att de inte kommer till Köping för att turista. De vill åka hem med 3 poäng och kommer att göra allt de kan för att lyckas. Med Daniel Grbic i laget är det nästan alltid målgaranti. Försvaret leds att spelskicklige mittbacken Goran Safari. Det är två spelare vi behöver se upp med på onsdag.

För att vi ska lyckas ta en ny seger krävs ödmjuka spelare som är beredda att jobba stenhårt i alla spelets skeenden.

Övrigt:

  • Det är många spelare sjuka i truppen. Tobbe, Falck, Elis, Sebbe, Vilgot och Olle har alla feber.
  • Erick ”Pålle” Paulsson är tillgänglig till onsdagens match efter att ha blivit utvisad för en klockren brytning mot Oden.
  • Arboga Södras 13-1 på två matcher imponerar.

Kom ner till IP på onsdag om du vill se en tuff match med hårt spel och ett offensivt KFF som går för seger! Avspark kl. 19.

 

/Armin